Mám období, kdy nenapíšu ani řádku, protože prostě není co. A pak období, kdy slova skrze mě proudí tak intenzivně, že nemůžu jinak než sednout a dát jim hmotnou formu. Jako tento týden.

Tolikrát čtu články v médiích a vnímám tu iluzi, která je v nich obsažena. A kterou většina lidí stále ještě považuje za pravdu. Ale mlčím. Už vím, že nejde nikoho přesvědčovat o tom, že svět, ve kterém žijeme, je vystavený na iluzi. Každý si na to musí přijít sám.

Tento týden ale čtu další články. A nějak mi nejde mlčet.

Čtu příběh maminky, která se stará o svého těžce retardovaného syna. A ten příběh se mě velmi hluboce dotýká, stejně jako určitě mnoha jiných lidí. Fotka v článku ukazuju maminku jen částečně, ale mám pocit, že v ní vidím Anděla. Jednoho z těch pozemských. A tak klikám na sbírku a posílám aspoň malý příspěvek. Protože cítím tu tíhu, bezmoc a utrpení, kterou tato rodina prožívá. Ale zároveň se ptám PROČ? CO SE MOHLO STÁT, ŽE DÍTĚ, KTERÉ SE NARODILO ZCELA ZDRAVÉ, SE VE DVOU LETECH STALO AUTISTICKÝM A TAK TĚŽCE POSTIŽENÝM?

Vím, že život se zdá být někdy krutý a nevyzpytatelný. Ale když se ponoříte do jeho hloubky jako jsem byla nucena se během svého života do ní tolikrát ponořit já, zjistíte, že ve skutečnosti funguje na zcela dokonalých, logických a ve své podstatě velmi láskyplných principech. Že nemoc je součástí jeho mechanismu, ale pouze jako nástroj pochopení a růstu naší duše. A že veškerá nevyzpytatelnost a utrpení, které život přináší, je pouze důsledkem nás lidí. Respektive všech těch nelaskavých podob našeho lidství.

A tak se znovu ptám: CO MOHLO ZPŮSOBIT TAK NEPOCHOPITELNÝ ZVRAT VE ZDRAVÍ MALÉHO MATĚJE? V článku odpověď není. A tak jediná odpověď, která přichází zevnitř, je ta, za jejíž vyslovení se i dnes pomyslně kamenuje. Přesto si dovolím ji vyslovit. Protože matka ve mně křičí…

Vnímám tu čistotu a přirozenost miminka, které přijde na tento svět. A až bolestně vnímám ten šok, který tahle PŘIROZENOST zažije, když je jí vpíchnuta první dávka té UMĚLOSTI, kterou na tomto světě vítáme nové bytosti. A pak další. A ještě další.

Pro nás mámy jsou tyto chvíle velmi náročné, protože každé dítě na ten šok reaguje. V tom nejlepším případě minimálně pláčem a pár dny zvýšené teploty. Ale my to vydržíme, protože většinou stále ještě věříme, že to děláme pro jejich  dobro. I já jsem věřila, když se mi narodil můj první syn. A ještě jsem bohužel nebyla dost silná vzdorovat systému, když se narodila moje druhorozená dcera.

Mé děti to naštěstí přežily ve zdraví. Jako spousta jiných. Jenže jak může kdo vědět, že zdravotní problémy v pozdějším věku nemohou souviset právě s tímto? Vědět to nemůže nikdo, protože vědecky prokázat přímou souvislost je podle mě nemožné – to bychom museli tu samou bytost porovnat ve stejném čase v čistém, i naočkovaném stavu. Proto je ze své podstaty naprosto nesmyslné tvrdit, že „TO NESOUVISÍ“. Už vůbec nemluvím o tom, jak by někdo z těch „nahoře“, kdo za touto povinností stojí, natožpak z těch, komu tento výrobek přináší dlouhodobě zajištěný zisk, mohl mít zájem na tom, aby se nedej Bože začala zpochybňovat jeho bezpečnost pro lidské zdraví.

Matka ve mně stále křičí. Tak hledám na internetu, jak dlouho se používají hexavakcíny. Vyskakuje na mě informace, že u nás v Čechách přibližně 20 let. A pak vysílám do toho virtuálního pole dotaz, od kdy se na světě rodí tolik autistických dětí. A vyskakuje na mě článek z loňského roku, kde se uvádí, že „podle studie zveřejněné v magazínu The Guardian se nárůst za 20 let zvýšil o 787 %.“ Nemůžu samozřejmě tvrdit, že to souvisí. Ale 787 % ?

Jestli mě život naučil jednu zásadní věc, pak to, že pokud chci vyřešit problém, musím najít jeho příčinu. A že ta příčina vždy existuje. Logická a velmi jednoduše pochopitelná. Jen často leží mimo úroveň, na kterou jsme schopni dohlédnout skrze omezený úhel pouhého rozumu.

A pak čtu další článek, ve kterém se píše, že „Nová varianta covidu zaskočila vědce“. Tím, že se na rozdíl od předchozích variant objevila najednou na všech kontinentech. Zajímavé. Já sama jsem byla taky zaskočena, když mě hned zkraje školního roku, v období vysokých teplot a relativní fyzické a psychické pohody zničehonic nic skolila nemoc, která se tvářila jako chřipka, ale cítila jsem se celou dobu tak divně, že mi bylo jasné, že „normální“ chřipka to asi nebude. V tu samou dobu ke mně začali chodit informace o onemocnění tou „nenormální“ chřipkou z různých jiných míst. Načež se objevil zmiňovaný článek v novinách, který popisuje, jak je to s tou novou variantou „divné“.

To, že vědci nemají vysvětlení, neznamená, že neexistuje. Život se nechová „divně“. Život je ze své podstaty přirozený. A my nejsme pouhou obětí jeho zdánlivé nevyzpytatelnosti. Vše „divné“ má svou příčinu. Jen ji musíme být ochotni hledat za hranicemi svých omezujících přesvědčení. Toť opět má životní zkušenost.

Dnes čtu další smutný článek. O úmrtí osmnáctileté dcery starosty Náchoda. Píšou, že „Dívka podlehla plicní embolii“.

Ne, nevím, jestli ta dívka měla nějaké předchozí zdravotní problémy. A ne, opět nemůžu tvrdit, že to souvisí s čímkoliv. Ale 18 let. A náhlá smrt.

Tím vším vůbec nechci říct, že věda je špatná a měli bychom se vrátit zpět na stromy.  Jen těch divností na mě začíná být trochu moc. A toho lidského utrpení také. 💔

Hanka

Tady uvádím články a zdroje, které výše zmiňuji:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rodina-je-v-pasti-agresivni-chlapec-roste-a-je-cim-dal-tezsi-ho-zvladat-domovy-ho-nevezmou-40444131#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest218_mobil_bez_boxiku_firem_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.czhttps://

www.hexavakcina.cz/hexavakcina/

https://www.denik.cz/zdravi/svet-si-musi-na-autisty-zvyknout-21220225.html

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-covid-na-prahu-podzimu-opet-sili-stale-neni-beznou-infekci-rika-vedec-237028#utm_content=trendingnews&utm_term=Covid&utm_medium=hint&utm_source=m.search.seznam.cz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-starostu-nachoda-birkeho-postihla-rodinna-tragedie-237214#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=abtest218_mobil_bez_boxiku_firem_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz