Záleží jen na nás. Protože jsme to my, kdo si volí přístup k tomu, co se nám v životě děje. A pokud se rozhodneme vidět na všem to dobré, ukáže se nám to mnohem rychleji než pokud se zaměříme na to zlé. Z pohledu Vesmíru totiž neexistuje dobré nebo zlé. Věci se prostě jen dějí. To my je hodnotíme a tím posilujeme tu stránku, na kterou zaměříme pozornost.
Co to znamená prakticky?
ZAMĚŘME SE NA SVOBODU MÍSTO NA OMEZENÍ. 🕊
NA ZDRAVÍ MÍSTO NA NEMOC. 🌞
NA TO, CO MŮŽEME, MÍSTO NA TO, CO NEMŮŽEME. 🧘‍♀️
Vesmír nám vždy vytváří ty nejlepší podmínky, které individuálně i kolektivně potřebujeme. Tedy lépe řečeno naše duše. Proto nám to tak z našeho lidského pohledu často nepřipadá. 🤷‍♀️
Astrologicky rok 2020 stále trvá, ale už jsme v jeho cílové rovince. Netroufám si odhadnout, co nás za ní čeká. Ale věřím, že každý jeden z nás to může ovlivnit. Pokud ty stávající okolnosti vezme jako finální příležitost:
UDĚLAT NĚCO PRO SVÉ ZDRAVÍ
Protože k tomu jsme celou touto situací vedeni. Jen možná ne tak úplně způsobem, který je nám předkládán shora.
NAUČIT SE ŽÍT TADY A TEĎ
Neboť k tomu nás všechny ty teorie o přítomném okamžiku v posledních letech směřovali. Prakticky to znamená důvěřovat, že vše se vždy děje tak, jak má. Konat tam, kde konat můžu a cítím, že mám. Přijímat to zbylé.
ZAČÍT HLEDAT PŘÍČINY MÍSTO ŘEŠENÍ NÁSLEDKŮ
Cokoliv nás v životě trápí anebo co řešíme, má vždycky svoji příčinu. A ta nikdy neleží venku, ale vždycky uvnitř. Nás samotných. Minimálně o tom můžeme začít přemýšlet, ideálně se pustit do hledání odpovědí.
ZMÍRNIT TLAK
Na sebe i na druhé. Protože za ten poslední rok už ho bylo na většinu příliš. Konkrétně? Kompromisy. Nemusím místo musím. Požádání o pomoc. Zůstat celý den v posteli v pyžamu a sledovat pohádky. Nebo cokoliv jiného, čím ulevíte sobě i druhým.
NASTOLIT ROVNOVÁHU
Mezi povinnostmi a zábavou, mezi aktivitou a pasivitou, mezi řádem a pohodlím, mezi pořádkem a chaosem, mezi časem pro sebe a pro druhé. Mezi vlastními potřebami a zodpovědností k celku. Protože rovnováha je základním principem zdravého života.
NAUČIT SE RADOVAT
Zpívat, tancovat, malovat, vařit, péct, tvořit – v co největší míře. Cokoliv, co nám přináší pozitivní emoce a zmírňuje tlak mysli.
DETOXIKOVAT TĚLO, MYSL I DUŠI
Protože právě toto předjarní období je k tomu ideální.
Tělu dopřát zelené superpotraviny, očistné čaje nebo cokoliv jiného, co vás osloví. Omezit maso, alkohol a cukr. Využít energii jarní přírody.
Identifikovat negativní mentální vzorce, které se nám v životě stále opakují, a začít pracovat na jejich odstranění (např. Nejsem dost dobrá. Nezasloužím si. Nikdo mi nepomůže.)
Říct definitivní NE všemu, co už nám neslouží anebo překračuje naše hranice. Ať jsou to lidé, práce anebo naše vlastní zlozvyky.
A TŘEBA TAKÉ – UPÉCT DOMÁCÍ CHLEBA
Protože to je úžasný způsob, jak se znovu-napojit na samotnou podstatu života. 🌾
A pár osobních tipů – já přidávám k otužování a ranní jógové praxi, se kterými jsem začala vloni, ještě i večerní jógu.🧘‍♀️ Taky jsem se rozhodla omezit svoji závislost na kávě na jeden šálek denně.✌️K pročištění a posílení imunity využívám zelenou směs od Blendea, vitamín D, ostropestřec, grepovou tinkturu od Naděje a kopřivový čaj. 🌱Malování, tance a jiných radostí si denně užívám se svou pětiletou dcerou. 👩‍👧🎨🤹‍♀️ Plánuju se zbavit posledního zbytku přebytečných věcí, které mi ještě zbyly po loňských karanténních očistách bytu. 🧹 A samozřejmě – peču chleba. ☺️🍞
Ale řiďte se přirozeně svou intuicí – každý jsme jiný a jedinečný. A nezapomeňte:
KDO CHCE, TAK MŮŽE! 😉
Může jít o obrázek jídlo